Despre BIAF

Născut pe baza a două festivaluri consacrate: Festivalului International de Film Buzău (BUZZ IFF) si Festivalul International de Teatru Comic 7B, Buzău International Arts Festival (BIAF) este primul și singurul festival de acest gen din sud-estul României.

Cu un concept ce se intinde pe parcursul unei intregi luni, BIAF este un eveniment dedicat artei in toate formele sale, incluzand filmul, teatrul, arta plastica, fotografia, arta stradala, dansul si multe alte evenimente.

Este un festival ce se desfasoara timp de o luna, in orasul si judetul Buzau, la sfarsitul verii, pentru a sarbatori arta si cultura.

Principalele obiective ale festivalului sunt: promovarea culturii si a artei si sprijinirea artistilor romani si europeni prin prezentarea lucrarilor lor catre public si, de asemenea, inlesnirea intalnirii artistilor cu publicul. 

Nu in ultimul rand, BIAF doreste promovarea tinutului Buzaului in intreaga Europa si in lume. 

Buzau International Arts Festival este o experienta unica, marcata de concerte, proiectii ale unor filme ce ajung rar sau deloc in Romania pe marile ecrane, piese de teatru captivante, opere de arta provocatoare si multe altele, in locatii special selectate din oras si imprejurimile acestuia.

Buzaul este caminul BIAF, pentru ca #welovebuzau.

Industrie

Festivalul International de Film BUZZ IFF si Festivalul International de Teatru Comic 7 B au loc in cadrul festivaluilui Buzau International Arts Festival.

Ambele evenimente cuprind competitii si evenimente dedicate artistilor aspiranti si profesionistilor din industriile de film si teatru. 

Festivalul International de Film Buzău – BUZZ IFF, fondat in 2016, este un festival internațional anual de film dedicat realizatorilor de film din Europa si Israel.

 

Iubim filmele europene si am devenit gazdă unor povesti puternice, creative si atragatoare, pe care dorim sa continuam sa le impartasim lumii. 

 

Suntem in cautarea unor filme care sa produca rasete, sa informeze, sa ofere publicului povesti inovatoare si sa depaseasca conventiile.

 

Scopul nostru este acela de a prezenta si de a promova aceste povesti si de a prezenta intr-o lumina pozitiva regiunea noastra si creativitatea acesteia. Fie ca sunt filme de lung metraj scurtmetraje, filme studentesti sau documentare, toate isi pot gasi locul la BUZZ IFF. 

 

Pentru ca experienta oaspetilor si a publicului sa fie una memorabilia, festivalul include sesiuni de masterclass, ateliere, petreceri, evenimente speciale pentru industrie si, desigur, premii.

 

Festivalul International de Teatru Comic 7 B, care a avut prima editie in 2016, este un festival de teatru European dedicat profesionistilor din Europa si Israel.

 

Educație

Buzău International Arts Festival își dorește sa educe publicul în domeniul artei și, mai exact, sa atragă viitori profesioniști ai industriei, oferindu-le evenimente speciale, menite să îi instruiască și să îi încânte, dar de asemenea și îi provoace sa considere o cariera domeniul artelor.

Evenimente precum: ateliere de actorie, ateliere de fotografie, animație și desen, film, teatru etc. au, la fiecare ediție, un loc bine definit în programul festivalului.

 

Organizatori

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația Culturall și de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu autoritățile locale și naționale și cu sprijinul acestora.

Ambele organizații au o vastă experiență în activități și evenimente culturale, concentrându- se pe dezvoltarea domeniului cultural in Romania si Europa