Despre BIAF

Născut pe baza a două festivaluri consacrate: Festivalului International de Film Buzău (BUZZ IFF) si Festivalul International de Teatru Comic 7B, Buzău International Arts Festival (BIAF) este primul și singurul festival de acest gen din sud-estul României.

Cu un concept ce se întinde pe parcursul unei întregi luni, BIAF este un eveniment dedicat artei în toate formele sale, incluzând filmul, teatrul, arta plastica, fotografia, arta stradala, dansul si multe alte evenimente.

Este un festival se desfășoară timp de o luna, în orașul și județul Buzău, la sfârșitul verii, pentru a sărbători artă și cultură.

Principalele obiective ale festivalului sunt: promovarea culturii si a artei si sprijinirea artiștilor români si europeni prin prezentarea lucrărilor lor către public și, de asemenea, înlesnirea întâlnirii artiștilor cu publicul.

Nu în ultimul rând, BIAF dorește promovarea ținutului Buzăului în întreaga Europa și în lume.

Buzău International Arts Festival este o experiență unică, marcata de concerte, proiecții ale unor filme ce ajung rar sau deloc în România pe marile ecrane, piese de teatru captivante, opere de arta provocatoare și multe altele, în locații special selectate din oraș și împrejurimile acestuia.

Buzăul este căminul BIAF, pentru ca #welovebuzau.

Industrie

Festivalul International de Film BUZZ IFF si Festivalul Internațional de Teatru Comic 7 B au loc în cadrul festivalului Buzău International Arts Festival.

Ambele evenimente cuprind competiții și evenimente dedicate artiștilor aspiranți si profesioniștilor din industriile de film si teatru.

Festivalul International de Film Buzău – BUZZ IFF, fondat in 2016, este un festival internațional anual de film dedicat realizatorilor de film din Europa si Israel.

Iubim filmele europene si am devenit gazdă unor povesti puternice, creative și atrăgătoare, pe care dorim sa continuam sa le împărtășim lumii.

Suntem în căutarea unor filme care sa producă râsete, sa informeze, sa ofere publicului povesti inovatoare și să depășească convențiile.

Scopul nostru este acela de a prezenta și de a promova aceste povesti și de a prezenta într-o lumina pozitiva regiunea noastră și creativitatea acesteia. Fie ca sunt filme de lung metraj scurtmetraje, filme studențești sau documentare, toate își pot găsi locul la BUZZ IFF.

Pentru ca experiența oaspeților și a publicului sa fie una memorabilă, festivalul include sesiuni de masterclass, ateliere, petreceri, evenimente speciale pentru industrie și, desigur, premii.

Festivalul Internațional de Teatru Comic 7 B, care a avut prima ediție în 2016, este un festival de teatru European dedicat profesioniștilor din Europa și Israel.

Educație

Buzău International Arts Festival își dorește sa educe publicul în domeniul artei și, mai exact, sa atragă viitori profesioniști ai industriei, oferindu-le evenimente speciale, menite să îi instruiască și să îi încânte, dar de asemenea și îi provoace sa considere o cariera domeniul artelor.

Evenimente precum: ateliere de actorie, ateliere de fotografie, animație și desen, film, teatru etc. au, la fiecare ediție, un loc bine definit în programul festivalului.

 

Organizatori

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația Culturall și de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu autoritățile locale și naționale și cu sprijinul acestora.

Ambele organizații au o vastă experiență în activități și evenimente culturale, concentrându- se pe dezvoltarea domeniului cultural in Romania si Europa